søndag 16. mai 2010

#25 - Hvordan steke biff? (I stekepannen)

Fremgangsmåte gjelder for biffer som er ca 2 cm tykke.

1. Kjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Tørk av med kjøkkenpapir. Skivene bør være like tykke. Salt og pepper drysses over like før eller mens du steker.

2. Bruk god varme og la panna bli varm før du har i margarin eller olje. Når margarinen er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt.  Legg ikke for mange biffer i pannen om gangen.

3. Stek kjøttet i 2-3 minutter, til kjøttsaften begynner å piple opp. Da er det på tide å snu kjøttet. Ikke stikk i kjøttet med en gaffel, men bruk stekespade.

4. Etter et par minutter vil rosa kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt. La biffene hvile en kort stund før servering.

Steketider:

Rå biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.
Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.
Godt stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar