søndag 7. mars 2010

#18 - Oreokake

Oreokake

Ingredienser

Bunn
300 g Oreo kjeks (se tips)
100 g smør

Fyll 1
200 g kremost (1 pk Phildelfia)
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g Oreo kjeks

Fyll 2

1 pk lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
50 g Oreo kjeks

Pynt

Oreo kjeks, gjerne med mørkt og hvitt sjokoladetrekk (se tips)

Fremgangsmåte
Ha Oreo kjeks i en food processor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Ha en kakeringen til en rund form som er 24 cm i diameter direkte rett på et kakefat. Trykk kjeksmassen ned i bunnen og ut i kantene. Sett fatet med kakeringen i kjøleskapet i 30 min.

Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald melk, som anvist på pakken. Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreo kjeks ned i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over masse grovt hakkede Oreo kjeks til pynt. Bruk gjerne Oreo kjeks som er dekket med mørk og hvit sjokolade hvis du vil gi kaken et ekstra dekorativt utseende (se bildet). La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Løsne kakeringen fra kaken ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Fjern kakeringen. Ringle eventuelt litt sjokoladesaus over kaken før servering.

Tips
Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker! Oreo kjeks fås som oftest kjøpt i pakninger på 176 g som inneholder 4 små poser med 4 kjeks i hver. Du bruker litt over 2 slike pakker til denne kaken. Til pynt har jeg brukt luksusvariantene av Oreo kjeks, som er dekket med enten melkesjokolade ("Choc Milk Oreo") eller hvit sjokolade ("Choc White Oreo"), men vanlige Oreo kjeks kan også brukes til pynt.

Kaken oppbevares kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar