søndag 14. mars 2010

#21 - Steking av ytrefilet, okse

Steking av ytrefilet, okse
Ytrefileten brunes i varm stekepanne med godt smør, urter (fersk timian) og hvitløk. Vend fileten slik at den får en fin og gyllen farge over det hele. Dette tar 3-5 min. Legg fileten over i en ildfast form. La den hvile i minst 10 minutter. Deretter kjører man tre intervaller i ovnen på 150 grader. 10 minutter steking, 10 minutter hvile osv. Siste gangen skal den hvile 5 minutter før den skjæres opp. (Totalt 55 minutters opplegg). Pass på kjernetemperaturen, maks 55 grader. Kjøttet skjæres opp i passende stykker, gjerne litt på skrå. Flaksalt knuses over hver av skivene rett før servering.

Vin
Vino Nobile di Montepulciano 2006, Polizano - Toscana, Italia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar