Ingredienser
60 g smør
3 dl melk
1 pk rød gjær
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete fin eller grov
1 ss sukker
1 ts salt
*******************
1 egg (til pensling)
Sesamfrø (drysses over)
Fremgangsmåte
Smelt smør, hell deretter melken oppi gryten sammen med smøret. Smuldre gjæren i eltebollen. Når melken når ca 37 grader (kjenn etter med fingeren) så helles melken over i eltebollen. Elt blandingen litt slik at gjæren løses opp i væsken. Bland deretter i det tørre. Elt til deigen slipper sidekantene. Fest plastfolie eller en oppklippet plastpose over eltebollen, bruk gjerne en strikk for å feste plasten. Heves i ca 35 min.
Kjevle en stor rund leiv. Del den opp i seks like store deler. Rull horn og legg dem på stekebrettet. Etterheves (med plast over) i 25-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg mot slutten av hevetiden. Strø over sesamfrø. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar