Antall porsjoner:
4-6
Ingredienser:
400 g salami
400 g pasta (penne eller skruer)
200 g hvitost
1 liten boks mais
½ purre
3 stilker stilkselleri
½ boks valnøtter
1 boks crème fraîche
1 pk. majones
2 båter hvitløk, hakket
½ ss sukker
1 ts sitronsaft
2 ts basilikum
1 ts salt
1 ts nymalt, sort pepper
Fremgangsmåte:
Kok pastaen «al dente» i rikelig med lettsaltet vann. Del salami og ost i biter. Skjær purren i ringer. Bland majonesen ut i crème fraîche, hvitløk, sitronsaft, sukker og krydder. Bland sammen pasta, grønnsaker, valnøtter og dressing, og la pastasalaten trekke minst en time før servering. Server sammen med brød. Pastasalaten holder seg godt til neste dag.
Tips:
Al dente: Pastaen kokes til den er «mør» gjennom, men fremdeles har litt tyggemotstand (i midten).
Unngå å avkjøle pasta den er som en svamp og trekker til seg vann og gjør den smakløs og «vassen». Sil bare av kokevannet, vend den i rikelig med olivenolje og hell den utover et flatt fat til avkjøling.
Drikkeforslag:
Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo
Takk til aperitiff!
Tilbake til oversikt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar