lørdag 20. februar 2010

#12 - Hvitløksdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

Hvitvinsdampede blåskjell

Ingredienser


2 pers.

1 kg blåskjell
1 dl hvitvin
1-4 hvitløksfedd, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
4 ss olivenolje
1 ss hakket bladpersille eller
kruspersille

Fremgangsmåte

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet. Fres sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg, dryss over persille og server skjellene med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar