Friterte osteboller
Hva med en litt annen variant av ost til rødvinen.Passer bra til en forrett eller bare som snacks til vinen. Bruk gul ost som f.eks. ridder, cheddar, port salut e.l.
Inntil 20 min | Lett |
Ingredienser: | Framgangsmåte: Riv ost Bland i to egg. Salt og pepper. Dryss litt mel over, bland sammen og trill små baller. Se selv hvor mye mel du trenger. Dypp deretter ostebollene først i en skål med mel, deretter i vispet egg og til sist i griljermel. La ostebollene få en time i kjøleskap før de friteres. Varm opp en kasserolle med frityrolje. Sjekk at oljen er varm nok ved å stikke en tresleiv ned i gryten, når det dannes bobler rundt sleiven er frityren klar. Frityrstek ostebollene til de er gyllne ca. tre- fire minutter. Tips: Til fritering passer det bra å bruke peanøttolje eller maisolje. Begge disse oljetypene tåler godt høye temperaturer, uten å danne transfettsyrer. Kilde: http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Forretter-Sm%C3%A5retter/Annet/Friterte-osteboller/%28tid%29/ti/%28tema%29/20687 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar